Besplatne vesti o GE132

Upišite Vaše ime i email

Savetovalište

Stručni saveti


Ukoliko želite savet stručnih konsultanata International Health-a, pozovite naš call centar i zakažite svoj termin potpuno BESPLATNO!

Call Centar

Želite više informacija ili savet?


+381 11 344 68 08

Sastav GE132 Plus Natural

Šta je GE132+?

GE132 Plus Natural je dijetetski proizvod koji sadrži kombinaciju pet veoma snažnih antioksidanata i to:

 • 36%Ekstrakt reiši gljive 180 mg
 • 32%Matični mleč 160 mg
 • 20%Resveratrol 100 mg
 • 7%Likopen 35 mg
 • 5%Sulforafan 25 mg

 

Ganoderma lucidum

Reiši gljiva ili Ganoderma lucidum se još naziva i “biljkom dugovečnosti”, “biljkom duhovne moći”, “gljivom besmrtnosti”, “eliksirom života” itd. Upotrebljava se preko 2.000 godina (a po nekim izvorima i duže) u tradicionalnoj medicini. Ganoderma lucidum je izuzetno jak antioksidant koji otklanja produkovane slobodne radikale u humanom organizmu, čime može značajno da spreči razvoj brojnih teških bolesti. Studijama su dokazana i antitumorska svojstva ekstrakta ove gljive, ali i sposobnost da povećava senzitivnost tumorskih ćelija na neke antitumorske lekove (npr., na cisplatin). Takođe, uočeno je i da ekstrakt Ganoderme lucidum može da dovede do značajnog umanjenja osećaja muke i gađenja kao sporednih efekata hemo i radioterapije.

Ganoderma lucidum poseduje i imunomodulatornu aktivnost (prilagođava imunološki odgovor organizma na prisustvo određenog stimulusa). Ganoderma lucidum umanjuje i agregaciju trombocita i stvaranje krvnih ugrušaka, čime značajno umanjuje mogućnost infarkta srca, mozga i ostalih vitalnih organa. Takođe, pomaže i normalizaciji vrednosti povišenog nivoa holesterola i šećera u krvi, kao i arterijskog krvnog pritiska. Ovim ima značajnu ulogu i u sprečavanju nastanka ateroskleroze. Ganoderma lucidum ima i antialergijska svojstva, a povoljni efekti su uočeni i tokom regeneracije jetre nakon toksičnih oštećenja. Poseduje još i antimikrobna svojstva (antibakterijska i antivirusna), a uočeno je i da ima pozitivne efekte na benignu hiperplaziju prostate.

Matična mliječ

Matični mleč proizvode pčele radilice od cvetnog nektara, polena i vode pomoću sekreta svojih žlezda. Osnovni sastojci matičnog mleča su:

 • belančevine
 • aminokiseline
 • vitamini (A, C, D i E, B5 i B6…)
 • minerali (cink, kalcijum, magnezijum…)
 • hormoni
 • masti
 • šećeri
 • voda itd.

Matični mleč deluje povoljno na imunološki sistem organizma, antibiotski i antivirusno. On vraća energiju ćelijama, regeneriše organizam rekonvalescenata, pomaže regulisanju metabolizma, jača imunitet i poboljšava krvnu sliku. Uočeno je i da matični mleč poboljšava stanje kod Parkinsonove bolesti (primenjen uz redovnu terapiju ove bolesti) i pomaže regulaciju nivoa šećera u krvi kod dijabetičara.

Resveratrol

Ekstrakt iz crvenog grožđa (opna i semenka) sadrži resveratrol koji je snažan polifenolni antioksidant. Pored grožđa, prirodni izvori su i borovnice, kupine, kakao, kiki-riki…

Resveratrol u GE132 potiče iz crvenog grožđa. On povoljno utiče na srce i krvne sudove preveniranjem ateroskleroze. Takođe, umanjuje i agregaciju trombocita, čime pomaže sprečavanju stvaranja tromba, odnosno srčanog i moždanog udara.

Resveratrol umanjuje i karcinogenezu, rast i širenje malignih oboljenja. Pozitivni efekti resveratrola uočeni su i na vrednost šećera i masnoća u krvi, kao i na same simptome dijabetesa (učestali osećaj gladi, žeđi, gubitak apetita itd.). Resveratrol ima i antivirusna svojstva.

Likopen

Likopen je crveni karotenoid. Nalazi se u raznom voću i povrću, a najviše u paradajzu – gr. lykopersikon – paradajz (i proizvodima od paradajza – kečap, supa…). Manje količine mogu se naći i u lubenici i ružičastom grejpfrutu. Likopen u GE132+ Natural je poreklom iz paradajza. Izuzetno je jak antioskidant – 100 puta je efikasniji u otklanjanju slobodnih radikala nego vitamin E! Najveći unos likopena u humani organizam obezbeđuje se konzumiranjem paradajza i to, prvenstveno, proizvoda od njega, pogotovo uz dodatak ulja.

Istraživanjima je pokazana protektivna uloga likopena u nastanku karcinoma prostate, pluća, želudca, debelog creva, grlića materice, pankreasa, dojke i kože. Neka istraživanja su dokazala i inhibitorni efekat likopena na razvoj katarakte, kao i pozitivan efekat na sporedne efekte hemoterapije. Takođe, u nekim studijama, uočen je i pozitivan efekat likopena kod dijabetesa, osteoporoze, steriliteta itd.

Sulforafan

Sulforafan pripada grupi izotiocijanata. Iz biljaka poput brokolija, karfiola, kupusa, kelja i sl. izoluje se glukorafanin koji se u organizmu pod dejstvom enzima mirozinaze pretvara u sulforafan. Izvor sulforafana u GE132+ Natural je brokoli.

Studijama su dokazani njegovi brojni pozitivni efekti i to: antitumorski efekat (mehanizmi su brojni, kao na primer: inhibicija histon deacetilaze, inhibicija ćelijske deobe, indukcija apoptoze, direktno citotoksično delovanje na tumorske ćelije, sprečavanje angiogeneze, antimetastatski efekat itd.), antidijabetični, antimikrobni, antiinflamatorni, antioksidantni, imunomodulatorni, povoljan efekat kod hronične obstruktivne bolesti pluća, povoljan efekat na ćelije hrskavice, protektivni efekat kod izloženosti UV zračenju itd.