Besplatne vesti o GE132

Upišite Vaše ime i email

Savetovalište

Stručni saveti


Ukoliko želite savet stručnih konsultanata International Health-a, pozovite naš call centar i zakažite svoj termin potpuno BESPLATNO!

Call Centar

Želite više informacija ili savet?


+381 11 344 68 08

Sastav GE132

Šta je GE132?

GE132 je dodatak ishrani koji sadrži kombinaciju šest veoma snažnih antioksidanata i to:

 • 20%Ekstrakt reiši gljive 100 mg
 • 26%Matični mleč 130 mg
 • 16%Resveratrol 80 mg
 • 6%Ajkulin proteinski kompleks 30 mg
 • 16%Ekstrakt zelenog čaja 80 mg
 • 16%Ekstrakt šipka 80 mg

 

Ganoderma lucidum

Reiši gljiva ili Ganoderma lucidum se još naziva i “biljkom dugovečnosti”, “biljkom duhovne moći”, “gljivom besmrtnosti”, “eliksirom života” itd. Upotrebljava se preko 2.000 godina (a po nekim izvorima i duže) u tradicionalnoj medicini. Ganoderma lucidum je izuzetno jak antioksidant koji otklanja produkovane slobodne radikale u humanom organizmu, čime može značajno da spreči razvoj brojnih teških bolesti. Studijama su dokazana i antitumorska svojstva ekstrakta ove gljive, ali i sposobnost da povećava senzitivnost tumorskih ćelija na neke antitumorske lekove (npr., na cisplatin). Takođe, uočeno je i da ekstrakt Ganoderme lucidum može da dovede do značajnog umanjenja osećaja muke i gađenja kao sporednih efekata hemo i radioterapije.

Ganoderma lucidum poseduje i imunomodulatornu aktivnost (prilagođava imunološki odgovor organizma na prisustvo određenog stimulusa). Ganoderma lucidum umanjuje i agregaciju trombocita i stvaranje krvnih ugrušaka, čime značajno umanjuje mogućnost infarkta srca, mozga i ostalih vitalnih organa. Takođe, pomaže i normalizaciji vrednosti povišenog nivoa holesterola i šećera u krvi, kao i arterijskog krvnog pritiska. Ovim ima značajnu ulogu i u sprečavanju nastanka ateroskleroze. Ganoderma lucidum ima i antialergijska svojstva, a povoljni efekti su uočeni i tokom regeneracije jetre nakon toksičnih oštećenja. Poseduje još i antimikrobna svojstva (antibakterijska i antivirusna), a uočeno je i da ima pozitivne efekte na benignu hiperplaziju prostate.

Matična mliječ

Matični mleč proizvode pčele radilice od cvetnog nektara, polena i vode pomoću sekreta svojih žlezda. Osnovni sastojci matičnog mleča su:

 • belančevine
 • aminokiseline
 • vitamini (A, C, D i E, B5 i B6…)
 • minerali (cink, kalcijum, magnezijum…)
 • hormoni
 • masti
 • šećeri
 • voda itd.

Matični mleč deluje povoljno na imunološki sistem organizma, antibiotski i antivirusno. On vraća energiju ćelijama, regeneriše organizam rekonvalescenata, pomaže regulisanju metabolizma, jača imunitet i poboljšava krvnu sliku.

Uočeno je i da matični mleč poboljšava stanje kod Parkinsonove bolesti (primenjen uz redovnu terapiju ove bolesti) i pomaže regulaciju nivoa šećera u krvi kod dijabetičara.

Resveratrol

Ekstrakt iz crvenog grožđa (opna i semenka) sadrži resveratrol koji je snažan polifenolni antioksidant. Pored grožđa, prirodni izvori su i borovnice, kupine, kakao, kiki-riki…

Resveratrol u GE132 potiče iz crvenog grožđa. On povoljno utiče na srce i krvne sudove preveniranjem ateroskleroze. Takođe, umanjuje i agregaciju trombocita, čime pomaže sprečavanju stvaranja tromba, odnosno srčanog i moždanog udara.

Resveratrol umanjuje i karcinogenezu, rast i širenje malignih oboljenja. Pozitivni efekti resveratrola uočeni su i na vrednost šećera i masnoća u krvi, kao i na same simptome dijabetesa (učestali osećaj gladi, žeđi, gubitak apetita itd.). Resveratrol ima i antivirusna svojstva.

Ajkulin proteinski kompleks

Ajkulin proteinski kompleks poseduje u svom sastavu alkilglicerole i skvalamin. Alkilglicerol deluje kao antioksidant. Pored toga, ispoljava i imunomodulatornu aktivnost u organizmu (adaptira imuni odgovor na prisutni stimulus). Takođe, alkilgliceroli ispoljavaju i antitumorsku i antimetastatsku aktivnost prvenstveno zahvaljujući umanjenju procesa stvaranja krvnih sudova koji ishranjuju tumorsku masu.

Uočeni su i pozitivni efekti alkilglicerola na hematopoezu, ali i na kvalitet spermatozoida. U ajkulinom kompleksu, nalazi se još i skvalamin. Skvalamin je steroidni, prirodni antibiotik rastvorljiv u vodi. Neka istraživanja su ukazala da ispoljava jaku antibiotsku – baktericidnu i fungicidnu aktivnost. Pored pomenutog, skvalamin je pokazao dobre efekte i kao dodatak terapiji nekih malignih oboljenja (karcinoma pluća, mozga, ali i drugih), starenjem uslovljene makularne degeneracije, ali i u kontroli telesne težine kod muškaraca.

Ekstrakt zelenog čaja

Zeleni čaj se upotrebljava u tradicionalnoj medicini više od 3.000 godina. Zahvaljujući polifenolima, prvenstveno epigalokatehin-galatu (EGCG) i elaginskoj kiselini, ekstrakt zelenog čaja poseduje višestruka dejstva. EGCG umanjuje stvaranje zapaljenskih faktora i umanjuje aktivnost enzima metaloproteinaze (ima ulogu u nastanku srčanih oboljenja, reumatoidnog artritisa, ali i u karcinogenezi, kao i nastanku udaljenih metastaza primarnih tumora).

Zeleni čaj je i jak antioksidant. Takođe, uočeno je u studijama da deluje i tako što stimuliše rad enzima jetre zaduženih za detoksifikaciju organizma od različitih zagađivača kao i karcinogena. Pored toga, povoljno utiče i na biohemijske parametre u krvi (šećer, masnoće itd.). Uočen je i protektivan efekat u odnosu na maligna oboljenja. Pozitivan efekat ekstrakta zelenog čaja uočen je i kod oboljenja srca i krvnih sudova (uzrokuje pad serumskih masnoća – holesterola i LDL-a).

Ekstrakt zelenog čaja poseduje i antibiotska svojstva. U nekim istraživanjima uočeno je i to da je kod postmenopauzalnih žena, koje su uzimale ekstrakt zelenog čaja, došlo do značajnog poboljšanja kvaliteta života. Zapaženo je i da EGCG blago pospešuje izlučivanje vode iz organizma. Elaginska kiselina je polifenolno jedinjenje iz grupe hidrosolubilnih tanina. Ispoljava efekte na kancerogene materije, umanjuje degeneraciju i malignu alteraciju zdravih ćelija.

Ekstrakt šipka

Šipak je prirodni izvor vitamina C, koji je od davnina poznat kao snažan antioksidant. Šipak je od davnina poznat kao veoma ukusna, ali i zdrava voćka. Spada u jedno od najlekovitijih voća na svetu. Njegov slatkasto gorkasti ukus upakovan je u preko 600 semenki po plodu koje su prepune vitaminima i antioksidantima. Blagotvorno utiče na kardiovaskularni, živčani i koštani sastav. Konzumiranjem nara poboljšaćete i lepotu kose i noktiju, ali i pomoći sebi u procesu mršavljenja jer smanjuje apetit. Preventiva, ali i pomoć u procesu lečenja zloćudnih oboljenja dojke, prostate, želuca, pluća, kože i leukemije takođe su odlike ovog ukusnog voća.

Konzumirate li preporučenu dnevnu količinu njegovog soka, u iznosu od 2,5 decilitara, možete umanjiti rizik od nekolikih vrsta raka, zaštiti se od Alzheimerove bolesti, pojačati imunitet, očuvati zdravlje zuba, uništiti E.coli i stafilokoke, usporiti starenje, sačuvati zdravlje srca i krvnih sudova.